Katja Mäntykoski

SONY DSC

Suunnittelimo = Katja Mäntykoski

Valmistuin kalustemuotoilijaksi Kymenlaakson AMK:sta vuonna 2000. Tämän jälkeen työskentelin suunnittelijana kahdeksan vuoden ajan messuosastojen suunnitteluun erikoistuneessa mainostoimistossa sekä myymäläsuunnittelijana SOK:lla. Olen suunnitellut asiakkaille laaja-alaisesti eri konsepteja, yksittäisiä osastoja, tapahtumia, toimitiloja, showroomeja, mittatilauskalusteita sekä näyteikkunoita. Töiden ohessa suoritin visuaalisen markkinoinnin ammattitutkinnon sekä sisustussuunnittelukurssin AJK-aikuiskoulutuksessa.

Tavoitteenani on suunnitella asiakkaan liiketoimintaa ja yrityskuvaa tukevia toimivia tiloja, olivatpa ne messuosastoja, toimitiloja tai myymälöitä. Loppukäyttäjien palaute on ensiarvoisen tärkeää, minkä vuoksi heidät pyritään ottamaan huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Myös kotisisustuksissa tilojen toiminnallisuus on suunnittelun lähtökohta tilan visuaalisuuden kuitenkaan kärsimättä. Vanhan säilyttäminen on arvo, jota vaalin käyttämällä ja entisöimällä asiakkaan vanhoja kalusteita.

Voisin sanoa olevani sekoitus herkästi innostuvaa, uuden etsijää sekä jalat maassa olevaa realistia. Nämä ominaisuudet luovatkin vankan pohjan raudankovalle suunnittelun ammattilaiselle. Kuuntelen asiakastani ja suunnitelen yksilöllisiä tiloja, jotka ovat sekä toimivia että näyttäviä. Työkokemus erilaisista projekteista on opettanut näkemään tuotannon haasteet. Niihin tulee sopeutua ja pyrkiä luomaan vaihtoehtoisia ratkaisuja kokonaisuuden siitä kärsimättä. Rakastan yksityiskohtiin paneutumista ja toivonkin projekteja, joissa niille varattaisiin riittävästi aikaa. Myös vihersisustaminen sekä tekstiilisuunnittelu kiinnostavat. Sisutusprojekteissani toivonkin, että saisin toteuttaa värien harmonista ilottelua erilaisten kuosien ja pintojen muodossa.