Makuuhuone

Makuuhuone

Vanhan talon makuuhuone haluttiin sisustaan perheen rouvalle makuuhuoneeksi, joka toimisi myös työhuoneena ompelutöille. Suunnittelin huoneeseen Pihlgren&Ritolan hengittävän paperitapetin, joista valitsin kolme tyyliin sopivaa mallia. Irtokalusteet valittiin valkoiset, jolloin ne rauhoittavat tilan yleisilmettä. Jatkossa tilan ilmeen voi päivittää tapettia vaihtamalla, joka on edullisempaa kuin kalusteiden uusiminen. Suunnittelin tilaan myös uuden komeron vanhan epäkäytännöllisen vinttikomeron tilalle. Asiakas lähti toteuttamaan suunnitelmaa oman aikataulun mukaisesti.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä

katja@suunnittelimo.fi 

045-1205050

Kodinhoitohuone – oleskelutila

Suunnittelun kohteena oli omakotitalon kodinhoitohuoneen ja oleskelutilan yhdistelmä. Tavoitteena oli tehdä tilasta viihtyisämpi ja toimivampi kokonaisuus perheelle. Vanhat kiintokalusteet säilytettiin ja lisättiin pieni saarreke, joka erottaa nurkkauksen oleskelutilasta. Kodinhoitonurkkauksen saa tarvittaessa piiloon verhon taakse.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä

katja@suunnittelimo.fi 

045-1205050

Takkahuone

Toimeksiantona oli pienen perheen takkahuoneen suunnittelu. Huoneen suunnittelun tavoitteena oli yhtenäistää sen värimaailmaa sekä säilyttää tilan monikäyttöisyys. Huoneen jokaisella seinällä on ovi ja tilan läpi kuljetaan olohuoneeseen, keittiöön, pesutiloihin sekä terassille, joten kulkuväylät tuli ottaa myös huomioon.

Tilassa haluttiin säilyttää piano, pieni merikontti, karttapallo-valaisin sekä perheen pojan pinnasängystä itsetehty kukkapöytä, joten suunnittelu lähti näistä lähtökohdista. Pianon paikka oli lukittu paikoilleen, koska yhtenäistä seinätilaa oli vähän. Merikontti oli alun perin hieman syrjässä, joten se siirrettiin näköalapaikalle valkoista takkaseinää vasten, josta maapallo-valaisimelle löytyi pistorasia.

Takkahuonetta käytetään pääasiassa lukemiseen ja rentoutumiseen, joten suunnittelin keskelle tilaa korkeaselkänojaisen nojatuolin ”pesäksi”, joka noudattelee tilassa olevan siron sohvan henkeä. Tuoli on siirrettävissä pois tieltä, mikäli tarvitaan lattiapinta-alaa. Tuolin alle suunnittelin suuren pyöreän maton, joka kokoaa kalusteet ja tilan yhteen. Sohvapöydän muodoksi valikoitui luontevasti pyöreä pöytä, jonka värimaailma tukee yhtenäistä värimaailmaa. Pienet pyöreät sarjapöydät tuovat tilaan pienen musta lisämausteen, joka toistuu tilassa pienissä yksityiskohdissa.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä

katja@suunnittelimo.fi 

045-1205050

Lastenhuoneen suunnitelma

Huoneen asukas on pieni poika, joka pitää eläimistä, erityisesti leijonista ja kirahveista. Huone on vastavalmistuneessa kerrostalossa, joten pintamateriaalit olivat pitkälle määriteltyjä mm. lattiat. Lattiamateriaalina on vaalea tammi ja seinissä on Tikkurilan Symphony F351 vaaleansininen. Huoneeseen toivottiin tilaa nukkumiselle ja rauhoittumiselle, mutta myös aktiviteeteille. Värisävyjen toivottiin tukevan myös kodin muuta sisustusta, joka on tällä hetkellä vaaleasävytteinen ripauksella sinistä.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä katja@suunnittelimo.fi tai 045-1205050

Rivitalon sisustus

Kohteessa asuu pariskunta, joka on äskettäin jäänyt viettämään ansaittuja eläkepäiviä. Asuntoon on tehty pieniä pintaremontteja 90-luvulla ja keittiö uudistettiin 2000-luvun alussa. Asukkaiden toiveena oli päivittää sisustuksen ilme sekä materiaalit nykyhetkeen sopivaksi. Lisäksi haluttiin luoda viihtyisä, seesteinen ja toimiva koti, jossa he voisivat viettää aikaa lastenlastensa kanssa.

Kiinnostuitko? Ota yhteytta katja@suunnittelimo.fi tai soita 045-1205050/Katja

 

 

 

 

KODINHOITOHUONE

Kodinhoitohuone rakennettiin vanhan saunan paikalle. Tällöin myös vanha sisäänkäynti pesutiloista suljettiin ja uusi ovi puhkaistiin kuistilta käsin. Ikkunaseinälle sijoitettiin työtaso, vesipiste sekä pyykinpesukone. Toiselle seinustalle tuli lämminvesivaraaja sekä korkea komero likapyykin lajittelulle ja pyyheliinoille. Tilaan valittiin pirteä viher-valkoinen tapetti, korkkilattia sekä tasoksi helppohoitoinen laminaattitaso. Välitilaan laitettiin lasi, jolloin tapetti pääsee edukseen pienessä tilassa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä katja@suunnittelimo.fi tai 045-1205050

 

KYLPYHUONE

Kylpyhuone on pieni, vain muutaman neliön, joten värimaailma haluttiin pitää vaaleana, mutta talon tyyliin sopivana. Katto uusittiin ja petsattiin vanhan katon väriseksi. Allaskaluste on tiikkinen 50-luvun kaluste, jonka päälle hankittiin uusi emaliallastaso. Kaluste käsiteltiin venelakalla ja hyllyihin tehtiin loveukset hajulukolle. WC-istuimeen vaihdettiin musta kansi sekä vanha musta nuppi. Hammasharjat säilytetään kirpputorilta löytyneessä laatikollisessa hyllyssä, jossa on paikat hammasmukeille. Hyllyn alapintaa kiinnitettiin koukut pyyhkeille. Suihkutilaan valittiin 50-luvun henkinen iso laatta ja lattiaan perinteinen beige kuusikulmainen laatta. Muut seinälaatat valittiin sointuvaksi näihin sävyihin, mutta ei valkoiseksi. Suihku erotettiin muusta tilasta mittatilauksen teetetyllä lasiseinällä.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä katja@suunnittelimo.fi tai 045-1205050

KELLARIKERROKSEN MUUTOS

80-luvun omakotitalon kellarikerrokseen haluttiin muutosta tilajaon suhteen. Vanhaan autotalliin toivottiin toimivaa kodinhoitotilaa sekä lisää säilytystilaa. Myös saunan siirtäminen toiseen paikkaan oli jo ajatuksena, mikä otettiin myös suunnittelun lähtökohdaksi. Suunnittelu aloitettiin asukkaiden toiveiden kartoituksella sekä tilojen mittauksella. Asukkaille luonnosteltiin neljä eri vaihtoehtoa, joiden perusteella valittiin kahden eri vaihtoehdon yhdistelmä. Hyvissä ajoin aloitettu suunnitelma mahdollisti vielä muutamia muutoksia esimerkiksi kodinhoitohuoneen säilytysratkaisuihin ennen lopullisia piirustuksia.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä katja@suunnittelimo.fi tai 045-1205050

KERROSTALOASUNNON SISUSTUS

Asunto oli alkuperäisessä kunnossa, kun suunnitelmaa lähdettiin tekemään. Suunnittelun haasteena oli aikataulu, sillä remontin tuli alkaa heti. Suunnittelua tehtiin siis samalla, kun remontti oli jo käynnissä. Suunnitteluprosessi aloitettiin keittiöstä. Alustava pohjakuva mukanamme kiersimme asiakkaan kanssa valitsemassa mahdollisia materiaaleja eri keittiöliikkeissä. Pohjakuvan avulla asiakas kyseli myös lisää tarjouksia. Asunnosta tehtiin myös pohjakuva, josta näkyi kalusteiden sijoittuminen pitkänomaiseen olohuoneeseen sekä makuuhuoneisiin. Teini-ikäisen pojan huoneen ilmeestä tehtiin 3D-luonnoksia sekä alustava materiaalisuunnitelma.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä katja@suunnittelimo.fi tai 045-1205050

Keittiö

Keittiö purettiin täysin vanhoista kalusteista ja materiaaleista. Lattiasta poistettiin useita mattokerroksia, joiden alta löytyi maalattu puulattia. Maali poistettiin, lattia paikattiin ja hiottiin, jonka jälkeen se käsiteltiin lipeällä vaaleaksi. Katto maalattiin uudelleen ja listat vaihdettiin vanhan tyyliseksi. Kalusteet teetettiin puusepällä ja tilaan hankittiin retro-jääkaappi sekä astianpesukone viimeistelemään uusvanha tyyli. Seinille valittiin Ritva Kronlundin Kirsikkapuu-tapetti Tapettitalon mallistosta. Suurikuvioinen tapetti tuo ilmettä ja väriä seinille, jolloin puolestaan kalusteet pidettiin vaaleina. Keittiön ilmeen uusiminen on helppoa vaihtamalla vain tapetti uuteen. Keittiön pöytänä toimii talon oston mukana tullut vanha pirttikalusto. Vanhan lieden tilalle muurattiin runko, johon upotettiin uuni ja rungon päälle kiinnitettiin vanhan puuhellan valurautakehikko. Kehikkoon upotettiin mustaksi käsitelty puulevy ja siihen induktio/kaasutaso. Leivinuunin pinta uusittiin ja maalattiin valkoiseksi ja vanha luukku käsiteltiin mustaksi. Nettihuutokaupasta löytyi tiskipöydän taso, joka sopii täydellisesti muuhun keittiön ilmeeseen. Vanhat, vuosien varsilla kerätyt lasipurkit haluttiin esille, joten niille suunniteltiin seinälle avohyllyt. Tilan viimeistelee vanha astiakaappi, joka entisöitiin samoilla väreillä kuin kaapistot.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä katja@suunnittelimo.fi tai 045-1205050